Salát z farfalle s kaviárem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Těstoviny Farfalle
  • 5 g Pepř černý celý
  • 5 g Sůl
  • 50 g Pažitka
  • 30 g Kaviár
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 60 ml Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 430 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 599 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 43.5 mg
  • Draslík 75.7 mg
  • Vláknina 5847.5 mg
  • Vitamín A 5847.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky nalijeme citronovou šťávu, přidáme špetku soli a mícháme, dokud se sůl zcela nerozpustí. Přidáme špetku čerstvě mletého pepře, pramínkem přiléváme olej a vidličkou vyšleháme hladkou zálivku.

  • 2

    Opereme pažitku, jemně ji nasekáme. Do hrnce nalijeme dostatečné množství vody, uvaříme farfalle.

  • 3

    Scezené těstoviny rychle propláchneme pod tekoucí studenou vodou a vysypeme je na servírovací mísu. Přelijeme připravenou směsí oleje a citronové šťávy, vše důkladně promícháme. Přidáme kaviár a pažitku, znovu všechno promícháme a necháme chvíli rozležet. Podáváme studené.

Komentáře k receptu