Olihně s bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 399 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 605 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 466 mg
 - Draslík 1394.5 mg
 - Vláknina 10670 mg
 - Vitamín A 10670 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 57.4 mg
 - Vitamín E 3.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupeme brambory, pomocí vhodného nástroje okrájíme polovinu na úhledné kuličky a uvaříme je v páře do měkka. Druhou polovinu brambor nasypeme do hrnce, zalijeme je studenou vodou, osolíme ji a uvedeme do varu.
 - 
                                2
V jiném hrnci s vařící vodou spaříme rajčátka, oloupeme, zbavíme semínek a nasekáme. Omyjeme a nasekáme petrželku.
 - 
                                3
Oloupeme stroužek česneku vhodíme s papričkou do pánve se 3 lžícemi oleje a oboje osmažíme. Přisypeme dobře omyté a osušené kroužky olihní, osmažíme je, pak je vyjmeme a udržuje teplé. Do stejné pánve nasypeme nasekaná rajčátka, osolíme je, přidáme špetku čerstvě mletého pepře a za občasného zamíchání je asi 5 minut dusíme. Pak přidáme kroužky olihní a dusíme je na mírném plameni 10 minut.
 - 
                                4
Jakmile jsou brambory uvařené, scedíme je, propasírujeme sítem a přemístíme je do mísy. Přidáme k nim zbývající olej a nasekanou petrželku. Kaši dáme na servírovací mísu, na ni kroužky olihní s omáčkou, do středu brambory okrájené na kuličky a uvařené v páře a hotový pokrm podáváme.