Okoun na rozmarýnu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 386 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 797 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 15 mg
 - Draslík 340.4 mg
 - Vláknina 8602.5 mg
 - Vitamín A 8602.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Petrželku a rozmarýn omyjeme a odděleně nasekáme. Z chleba odkrojíme kůrky a střídu rozmixujeme. Dáme ji do hlubokého talíře s rozmarýnem. V pánvi rozehřejeme máslo, asi polovinu ho přemístíme do hlubokého talíře a ve směsi obalíme plátky rybího masa. Osmažíme je na zbývajícím másle v pánvi a děrovanou kuchyňskou lopatkou je obracíme.
 - 
                                2
Ve vařící vodě spaříme 30 vteřin rajčata, scedíme je a vychladíme ve vodě s ledem. Znovu je scedíme, oloupeme, odstraníme semínka, pokrájíme je na kolečka, chviličku je smažíme na oleji a osolíme je a opepříme. Plátky rybího masa rozdělíme na jednotlivé talíře, posypeme je petrželkou a ozdobíme pokrájenými rajčaty.