Makrely na houbách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 327 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 492 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 100 mg
 - Draslík 227.5 mg
 - Vláknina 2060 mg
 - Vitamín A 2060 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očistíme žampiony a pokrájíme na tenké plátky. Omyjeme petrželku a jemně nasekáme. Oloupeme cibuli a šalotky, nasekáme. Ryby ostrým nožem otevřeme, vykucháme, vyjmeme z nich páteř, vykrájíme plátky. Osolíme a opepříme.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, osmažíme na něm po obou stranách plátky ryb, vyjmeme je z pánve a udržujeme teplé. Ve stejné pánvi osmažíme na zbývajícím oleji nasekanou cibuli, nasekané šalotky, oloupaný a mírně podrcený česnek. Stroužek česneku vyhodíme, přisypeme na plátky pokrájené žampiony a několik minut je na prudkém plameni smažíme. Přilijeme ocet, necháme ho zcela vyvařit. Připravenou směs rozdělíme na osmažené rybí plátky, posypeme vše nasekanou petrželkou a hotový pokrm podáváme horký na stůl.