Mořský ďas po makedonsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 306 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 537 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 64 mg
 - Draslík 1111.9 mg
 - Vláknina 1555 mg
 - Vitamín A 1555 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rybu očistíme, vykucháme, promyjeme pod tekoucí vodou, vykrájíme z ní plátky a pokrájíme je na kusy. Osolíme, opepříme a povaříme asi 10 minut v páře. Mezitím omyjeme petrželku a nasekáme, omyjeme kapary pod tekoucí vodou od soli, osušíme je a nasekáme. Odstraníme pod tekoucí vodou veškerou sůl z ančovičky, vykostíme ji a nasekáme. Oloupeme česnek a mírně ho podrtíme.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm 1 stroužek česneku. Vyjmeme česnek, přidáme nasekanou ančovičku a kapary, nasekanou petrželku a špetku pepře a na mírném plameni vše za občasného zamíchání 2 minuty dusíme.
 - 
                                3
Vyjmeme z pánve kusy rybího masa, urovnáme je na servírovací mísu a podáváme je horké s připravenou omáčkou.