Garnáti v pekáči
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 395 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 1718 mg
 - Bílkoviny 56 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 412 mg
 - Draslík 607.2 mg
 - Vláknina 2925 mg
 - Vitamín A 2925 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Granáty omyjeme, ostrým nožem je podélně rozřízneme na poloviny a odstraníme z nich černé střívko. Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek, dáme je do cedníku okapat a potom je pokrájíme na kostičky. Oloupeme stroužek česneku, omyjeme ho a lehce podrtíme. Omyjeme petrželku a bazalku, osušíme a jemně nasekáme.
 - 
                                2
Vytřeme olejem dno pekáče, vložíme garnáty, přidáme česnek a pokrájená rajčata, přilijeme víno. Zalijeme vše zbývajícím olejem, posypeme částí nasekané petrželky a bazalky, osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Dáme pekáč na 8-10 minut do trouby předehřáté na 180 °C. Vytáhneme pekáč z trouby, posypeme hotový pokrm zbývající nasekanou petrželkou a bazalkou a horký podáváme na stůl.