Salát z chřestu a pomerančů
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 119 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 41 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 209.7 mg
 - Vláknina 4897.8 mg
 - Vitamín A 4897.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 57.3 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Spodní třetinu chřestu oloupeme a chřest nakrájíme na špalíčky dlouhé asi 4 cm. Opékáme je na pánvi na slunečnicovém oleji za častého míchání asi 5 minut. Zalijeme pomerančovou šťávou a vínem, osolíme, opepříme a chvíli zvolna podusíme. Necháme vychladnout.
 - 
                                2
Pomeranče oloupeme a rozdělíme na dílky. Šťávu zachytíme a smícháme ji s hroznovým olejem, solí a pepřem.
 - 
                                3
Chřest promícháme s dílky pomerančů, pokapeme zálivkou a posypeme omytou řeřichou.