Humrové ragú
Suroviny
- 150 g Celer bulvový
 - 80 g Cibule
 - 70 g Máslo čerstvé
 - 150 g Mrkev kořen
 - 300 g Pórek
 - 120 g Šalotka
 - 50 g Fenykl sladký - hlíza
 - 80 g Petržel kořen
 - 200 g Mušle slávky
 - 1000 g Humr
 - 50 ml Olej olivový
 - 600 ml Víno muškátové
 - 50 ml Smetana ke šlehání 30%
 - 1 ks Pažitka
 - 3 ks Langusta
 - 3 špetka Sůl
 - 3 špetka Pepř černý mletý
 - 3 stroužek Česnek
 - 0.5 l Voda pitná
 - 1 kg Kapr obecný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1110 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 1249 mg
 - Bílkoviny 103 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 438.3 mg
 - Draslík 2317.8 mg
 - Vláknina 10559.2 mg
 - Vitamín A 10559.2 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 68.2 mg
 - Vitamín E 6.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 29.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zeleninu, cibuli a česnek očistíme a pokrájíme na malé kousky. Z humra odřízneme klepeta, rozpůlíme je, z hlavy vyjmeme váček. Maso pokrájíme na menší kusy. Kapra omyjeme, odkrojíme hlavu, ploutve a maso pokrájíme na menší kusy.
 - 
                                2
Polovinu másla rozpálíme, přidáme pokrájenou zeleninu, cibuli, česnek a krátce osmažíme. Poté přidáme rybí kosti, rybí hlavu a ploutve, pokrájené rybí maso, 2 l vody a polovinu vína. Osolíme a opepříme. Uvedeme k varu a necháme vařit 120 minut. Dle potřeby vývar dochutíme solí a pepřem. Kousky humra orestujeme na rozpáleném másle s olejem do zčervenání.
 - 
                                3
Podlijeme 750 ml vývaru a zbytkem vína, povaříme 15 minut. Poté přidáme pažitku a pokrájený pórek se šalotkou. Povaříme dalších 15 minut. Přidáme mušle a langusty, povaříme 8 minut. Omáčku zahustíme smetanou, dochutíme solí a pepřem a ihned servírujeme.