Makrela s fenyklovým salátem
Suroviny
- 1200 g Makrela obecná
 - 9 g Sůl
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 20 g Petržel - nať
 - 40 g Kapary
 - 50 g Petržel kudrnka
 - 6 ml Olej olivový
 - 20 ml Citronová šťáva
 - 20 ml Olej olivový extra panenský
 - 3 ks Citrony
 - 1 ks Fenykl sladký - hlíza
 - 1 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 438 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 1374 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 120 mg
 - Draslík 475.5 mg
 - Vláknina 11847.5 mg
 - Vitamín A 11847.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 88.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Makrelu nakrájíme na povrchu do mřížky, potřeme olejem, osolíme, opepříme. Vnitřek ryby také potřeme olejem, nasolíme a opepříme, vložíme několik plátků citronu, spíchneme párátkem. Plátky citronu rozložíme i po a přetáhneme potravinářskou síťkou nebo ovážeme nití, aby se nesesmekly. Makrelu grilujeme 20 minut, až je dobře propečená.
 - 
                                2
Mezitím si připravíme fenyklový salát. Do mísy nakrájíme fenykl, přidáme kapary, prolisovaný česnek, petržel, zakapeme citronovou šťávou a olejem, podle chuti osolíme, opepříme. Hotový salát podáváme jako přílohu ke grilované makrele, kterou ozdobíme nasekanou petrželkou.