Grilované sardinky se salsou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 578 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 1453 mg
 - Bílkoviny 56 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 688.9 mg
 - Vláknina 14986.7 mg
 - Vitamín A 14986.7 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 41.2 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do kůže sardinek nařízneme hlubší zářezy, potřeme olejem, smíchaným s citronovou šťávou, nasolíme, opepříme a necháme chvíli uležet.
 - 
                                2
Mezitím připravíme salsu verde. V míse promícháme na drobné kostičky pokrájené avokádo, rajčata, nasekané chilli papričky bez jader, citronovou šťávu, koriandr, sůl a pepř.
 - 
                                3
Sardinky grilujeme 10 minut za občasného otáčení. Podáváme ozdobené plátkem limetky, s natrhaným ledovým salátem a salsou verde.