Krémová polévka z fazolek a paprik
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 163 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 192 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 13.1 mg
 - Draslík 639.2 mg
 - Vláknina 7663.2 mg
 - Vitamín A 7663.2 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 65.8 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve v hrnci orestujeme nadrobno nakrájené šalotky a česneky asi 2 minuty, až začnou vonět. Přidáme odjádřené, omyté a na kostičky pokrájené papriky a vše restujeme ještě 1 minutu. Přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory, fazolky, zamícháme, zalijeme vodou a vaříme na mírném ohni asi 20 minut doměkka.
 - 
                                2
Uvařenou zeleninu a část vývaru rozšleháme v mixéru dohladka. Do pyré ještě vešleháme vývar, aby byla polévka dostatečně hustá, dle naší chuti. Polévku dosolíme a dopepříme.
 - 
                                3
Můžeme servírovat jako teplý i studený krém a před podáváním vmícháme zakysanou smetanu. Na talířích dozdobíme na kostičky nakrájenou šunkou a nadrobno nasekanou čerstvou petrželí.