Jehněčí kotlety na drceném pepři
Suroviny
- 2 kávová lžička Pažitka
 - 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
 - 2 kávová lžička Brandy
 - 8 ks Jehněčí kotlety
 - 1 polévková lžíce Mléko zahuštěné neslazené
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Pepř černý celý
 - 2 polévková lžíce Hořčice Dijonská
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 457 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 127 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 132.5 mg
 - Draslík 662.4 mg
 - Vláknina 1475 mg
 - Vitamín A 1475 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jehněčí kotlety očistíme, zbavíme tuku, ostrým nožem z nich uvolníme kost a lehce hranou dlaně naklepeme. Nahrubo nadrtíme kuličky pepře a nadrobno nasekáme pažitku.
 - 
                                2
Kotlety po obou stranách potřeme hořčicí a do masa vtlačíme nadrcený pepř.
 - 
                                3
Na velké pánvi rozehřejeme olej a kotlety v něm opečeme z každé strany 4-5 minut a opečené je odložíme do tepla. V malé misce smícháme brandy, worcesterskou omáčku a nízkotučné neslazené kondenzované mléko s pažitkou. Směs vlijeme na pánev s vypečenou šťávou a omáčku za stálého míchání rychle zahřejeme.
 - 
                                4
Kotlety rozdělíme na talíře a servírujeme přelité omáčkou.