Vepřové po řecku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 60 g Celer bulvový
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 200 g Vepřové maso libové
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 376 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 259 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 206.7 mg
  • Draslík 153.2 mg
  • Vláknina 3625 mg
  • Vitamín A 3625 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2536.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso osolíme a udusíme doměkka na celeru, nakrájeném na nudličky.

  • 2

    Šťávu zahustíme nasucho opraženou moukou rozmíchanou ve vodě a povaříme.

  • 3

    Měkké maso nakrájíme na plátky a na talíři je ozdobíme nasekaným, natvrdo uvařeným vejcem, plátkem citronu a posypeme nastrouhaným sýrem. Pokrm zjemníme kouskem másla.

Komentáře k receptu