Jezerní pstruh

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 80 g Olivy nakládané
  • 18 ml Olej olivový
  • 1 ks Pstruh
  • 8 ks Rajčata
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr moučkový
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 3 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 603 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 1867 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 145 mg
  • Draslík 1842.7 mg
  • Vláknina 18210.5 mg
  • Vitamín A 18210.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 93 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pstruha opláchneme a osušíme, odstraníme prsní ploutve. Rybu zevnitř opepříme, potřeme jednou lžičkou oleje, dovnitř vložíme 3 plátky citrónu, položíme na plát alobalu.

  • 2

    Koktejlová rajčata rozpůlíme, obložíme jimi rybu, přidáme plátky česneku, oliv a jednu lžíci kaparů. Posypeme kudrnatou petrželkou. Alobal dobře uzavřeme, přendáme na plech do předehřáté trouby a pečeme na 200°C.

  • 3

    Na omáčku nasekáme petrželku, přidáme dvě lžíce kaparů, 80 ml oleje, ocet Balsamico a osm oliv. Vše rozmixujeme na jemno, dochutíme solí, pepřem a cukrem.

  • 4

    Rybu vyndáme z trouby, naporcujeme a podáváme s vydušenou šťávou a omáčkou. Jako příloha se hodí brambory, bageta nebo rýže.

Komentáře k receptu