Kyselka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Brambory rané
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Nové koření celé
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 536 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 528 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 285.3 mg
  • Draslík 1131.7 mg
  • Vláknina 46056.7 mg
  • Vitamín A 46056.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.1 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 125.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory nakrájíme na kousky a vaříme s bobkovým listem, novým kořením a pepřem v osolené vodě do poloměkka. Přidáme vejce (rozklepneme je tak, aby zůstala celá) a vaříme dál.

  • 2

    Chvíli před koncem vaření pokrm zahustíme smetanou rozkvedlanou s moukou a podle chuti okyselíme. Nakonec přidáme nasekaný kopr.

Komentáře k receptu