Jehněčí kotlety na drceném pepři

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 kávová lžička Pažitka
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 2 kávová lžička Brandy
  • 8 ks Jehněčí kotlety
  • 1 polévková lžíce Mléko zahuštěné neslazené
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Pepř černý celý
  • 2 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 457 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 127 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 132.5 mg
  • Draslík 662.4 mg
  • Vláknina 1475 mg
  • Vitamín A 1475 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí kotlety očistíme, zbavíme tuku, ostrým nožem z nich uvolníme kost a lehce hranou dlaně naklepeme. Nahrubo nadrtíme kuličky pepře a nadrobno nasekáme pažitku.

  • 2

    Kotlety po obou stranách potřeme hořčicí a do masa vtlačíme nadrcený pepř.

  • 3

    Na velké pánvi rozehřejeme olej a kotlety v něm opečeme z každé strany 4-5 minut a opečené je odložíme do tepla. V malé misce smícháme brandy, worcesterskou omáčku a nízkotučné neslazené kondenzované mléko s pažitkou. Směs vlijeme na pánev s vypečenou šťávou a omáčku za stálého míchání rychle zahřejeme.

  • 4

    Kotlety rozdělíme na talíře a servírujeme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu