Djulbastija

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Telecí kýta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 263 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 320 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 156 mg
  • Draslík 735.6 mg
  • Vláknina 66.3 mg
  • Vitamín A 66.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z omyté telecí (nebo vepřové) kýty nakrájíme 4 silnější řízky. Maso naklepeme, osolíme a opepříme po obou stranách. Potom řízky naskládáme na sebe a necháme stát v chladu asi 8 hodin.

  • 2

    Připravené řízky potřeme olejem a upečeme na roštu v troubě nebo na grilu.

Komentáře k receptu