Jemné brambory
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 191 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 8 g
- Sodík 220 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 846.4 mg
- Vláknina 10210 mg
- Vitamín A 10210 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Oloupané brambory nakrájíme na kostky a krátce je ovaříme v osolené vodě. Scedíme je a přendáme do kastrolu. 
- 
                                2Brambory podlijeme vařící vodou a přidáme kousek másla. Dusíme doměkka tak, aby se voda zcela vydusila. 
- 
                                3Při podávání zdobíme brambory snítkou petrželky. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        