Vepřové závitky se sardelovou pastou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 445 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 299 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 109.3 mg
 - Draslík 62.5 mg
 - Vláknina 865.8 mg
 - Vitamín A 865.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3173.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme je a potřeme sardelovým máslem připraveným ze sardelové pasty a poloviny dávky másla. Maso sbalíme do závitků, sepneme párátky nebo jehlou a protkneme proužky slaniny. Povrch osolíme a poprášíme hladkou moukou.
 - 
                                2
Na zbylém másle a nakrájené slanině zpěníme jemně nakrájenou cibuli a závitky na ní po celém povrchu opečeme. Mírně podlijeme a dusíme doměkka.
 - 
                                3
Nakonec zahustíme šťávu lžičkou mouky smíchanou s kouskem másla a vše ještě chvíli povaříme.
 - 
                                4
Podáváme s nočky nebo s grilovanými rajčaty.