Hamburský pečený platýs
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 332 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 566 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 116.6 mg
 - Draslík 848.6 mg
 - Vláknina 4784 mg
 - Vitamín A 4784 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 42.4 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme a osušíme platýse, pokapeme šťávou z jednoho citrónu a osolíme. Zaprášíme moukou.
 - 
                                2
Slaninu nakrájíme na kostičky a rozpustíme v pánvi. Opečenou slaninu vyjmeme, do výpeku přidáme máslo a ryby z každé strany opečeme 3–4 minuty.
 - 
                                3
Hotové ryby dáme na nahřátou mísu, posypeme slaninou a ozdobíme petrželkou. Ihned podáváme.