Pizza rustica
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
 - 220 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 50 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
 - 55 g Cukr krupice
 - 100 g Mozzarella
 - 6 g Kypřicí prášek do pečiva
 - 125 g Prosciutto sušené
 - 500 g Sýr Ricotta
 - 12 g Petržel kudrnka
 - 60 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 658 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 260 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 271 mg
 - Draslík 257.4 mg
 - Vláknina 6679.2 mg
 - Vitamín A 6679.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.7 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z mouky, soli, prášku do pečiva a pokrájeného másla si připravíme drolivou směs. Vmícháme cukr, žloutek a smetanu a vypracujeme hladké těsto. Dáme odležet do chladničky.
 - 
                                2
Ricottu smícháme se 3 vejci, strouhanými sýry, pokrájeným prosciuttem a petrželkou a opepříme. Troubu rozehřejeme na 200°C.
 - 
                                3
Těsto rozdělíme na třetiny. Dvě části rozválíme na větší plát a vyložíme jím kulatou pečící formu. Přečnívající okraje těsta ořízneme. Na těsto rozetřeme připravenou náplň a vršek uhladíme.
 - 
                                4
Rozválíme zbylé těsto a přikryjeme jím naplněné těsto ve formě. Okraje těsta dobře stlačíme.
 - 
                                5
Pečeme 20 minut, poté snížíme teplotu na 180°C a pečeme dalších 20 minut.