Klobásy s brokolicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 559 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 280 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 546.6 mg
 - Vláknina 8146.5 mg
 - Vitamín A 8146.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 138.3 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Klobásy na povrchu propícháme vidličkou a dáme do pánve. Zalijeme 2 cm studené vody a necháme vařit 20 minut. V případě potřeby dolijeme teplou vodu.
 - 
                                2
Větší hrnec naplníme vodou, osolíme ji a uvedeme k varu. Brokolici rozdělenou na růžičky v ní necháme vařit 5 minut, poté vodu slijeme a brokolici dáme stranou.
 - 
                                3
Olivový olej necháme rozehřát na pánvi a opečeme na něm klobásy dozlatova. Přidáme pokrájenu šalotku, česnek a chilli. Smažíme 4 minuty, pak přilijeme vývar a citrónovou šťávu.
 - 
                                4
Za vyšší teploty necháme vývar zredukovat na polovinu. Přidáme brokolici a pokrájené olivy, promícháme a necháme prohřát.
 - 
                                5
Ihned servírujeme.