Masová omáčka se zeleným pepřem
Suroviny
- 100 g Hovězí maso mleté
- 1 g Česnek
- 2 g Tymián sušený
- 2 g Majoránka
- 1 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 10 g Máslo čerstvé
- 8 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 10 g Nakládaný zelený pepř
- 20 ml Zakysaná smetana
- 400 ml Vývar z hovězích kostí
- 40 ml Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 202 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 17 g
- Sodík 468 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 26.1 mg
- Draslík 509.4 mg
- Vláknina 1042 mg
- Vitamín A 1042 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 4.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso zprudka opečeme na oleji. Poté k masu přimícháme zelený pepř a utřený česnek. Vše podlijeme vývarem. Na mírném plameni vaříme tak dlouho, dokud maso nezměkne a omáčka nezhoustne. Poté přidáme nasekaný tymián a majoránku. Do směsi zamícháme smetanu. Nakonec zahustíme tmavou jíškou. Dle chuti přidáme pepř a sůl.
Komentáře k receptu
Zatím zde není žádný komentář