Koprová omáčka z hovězího vývaru
Suroviny
- 500 g Hovězí maso vařené
 - 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Cukr krupice
 - 7 dl Hovězí vývar základní
 - 2.5 dl Smetana zakysaná15%
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 384 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 658 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 131 mg
 - Draslík 134.3 mg
 - Vláknina 252 mg
 - Vitamín A 252 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytý kopr drobně pokrájíme. V zakysané smetaně rozmícháme hladkou mouku.
 - 
                                2
Hovězí vývar přivedeme k varu, přimícháme kopr, který povaříme přibližně 2-3 minuty a pak přilijeme a pomalu vaříme za stálého míchání smetanu s moukou a máslo. Povaříme přibližně 5-7 minut.
 - 
                                3
Omáčku podle chuti dochutíme solí, cukrem a popřípadě octem.
 - 
                                4
Do omáčky dáme plátky vařeného hovězího masa, necháme prohřát a podáváme.