Pizza s krůtím masem
Suroviny
- 18 g Cukr krupice
 - 22.5 g Droždí
 - 150 g Celer řapíkatý
 - 350 g Krůtí prsa
 - 150 g Sýr Parmezán
 - 650 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 52.5 ml Olej olivový
 - 322.5 ml Voda pitná
 - 2 kávová lžička Provensálské koření
 - 1 kávová lžička Bazalka
 - 1 kávová lžička Oregano čerstvé
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Cibule
 - 1.5 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 2 polévková lžíce Kečup
 - 0.02 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 711 kcal
 - Sacharidy 87 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 684 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 54.9 mg
 - Draslík 394.7 mg
 - Vláknina 8896.5 mg
 - Vitamín A 8896.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.8 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Základní těsto na pizzu [20279]:
 - 
                                2
Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, olejem, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.
 - 
                                3
Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
 - 
                                4
Vykynuté těsto rozdělíme na 2 díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.
 - 
                                5
Takto připravené těsto zdobíme dle receptur, pečeme na olejem vymazaném plechu, podsypané kukuřičnou moukou.
 - 
                                6
Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej, přidáme na kostičky nakrájený řapíkatý celer, na proužky nakrájenou papriku, cibuli a necháme 5 minut orestovat. Zeleninu osolíme, opepříme, přidáme provensálské koření a směs odložíme stranou.
 - 
                                7
Krůtí maso omyjeme, očistíme, nakrájíme na slabé proužky, osolíme, opepříme, posypeme provensálským kořením a osmahneme. Podle chuti přidáme kečup a necháme vychladnout.
 - 
                                8
Připravené těsto na pizzu posypeme najemno nasekanou bazalkou a oreganem, rozdělíme na něj zeleninu a krůtí maso, navrch nastrouháme parmezán a zakápneme olivovým olejem.
 - 
                                9
Troubu předehřejeme na 200°C a pizzu v ní pečeme asi 25 minut.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                            