Jehně v kokosu
Suroviny
- 150 g Cibule
 - 250 g Jogurt bílý
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 3 g Sůl
 - 5 g Kurkuma
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 25 g Koriandr čerstvý
 - 10 g Limetková kůra
 - 60 g Kokosová moučka
 - 40 ml Limetková šťáva
 - 150 ml Vývar jehněčí
 - 1 kávová lžička Kari koření
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 kg Jehněčí maso
 - 1 polévková lžíce Zázvor celý
 - 2 polévková lžíce Chutney mangové
 - 1 polévková lžíce Koriandr mletý
 - 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 - 1 polévková lžíce Kmín mletý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 683 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 478 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 184.7 mg
 - Draslík 488.9 mg
 - Vláknina 13472.2 mg
 - Vitamín A 13472.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.8 mg
 - Vitamín E 3.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1914.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Koření: smícháme nastrouhaný zázvor, římský kmín, koriandr, kari koření, kurkumu, podle chuti sůl a pepř.
 - 
                                2
Nakrájíme maso na kousky a v koření obalíme, zakryjeme a necháme do druhého dne v chladničce marinovat.
 - 
                                3
V hluboké pánvi rozehřejeme máslo a maso na něm po částech smažíme.
 - 
                                4
Maso vyjmeme a odložíme stranou. Do pánve přidáme cibuli, česnek a zvolna je za občasného míchání necháme několik minut zpěnit, až změknou, ale ještě nemění barvu.
 - 
                                5
Zaprášíme moukou a v základu ji asi 2 minuty osmahneme. Přidáme rajčata, vývar, limetkovou šťávu a kůru, čatní, podle chuti sůl a pepř. Mícháme a přivedeme k varu. Provaříme.
 - 
                                6
Vše zamícháme s masem a přidáme kokos. Vložíme do žáruvzdorné zapékací mísy. Přikryjeme a 1 hodinu podusíme v předehřáté troubě při 160 °C, až maso změkne. Přimícháme jogurt, ochutnáme, dokořeníme. Před podáváním ozdobíme snítkami koriandru.