Škvarkové pagáče
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 545 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 586 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 47 g
 - Cholesterol 18.9 mg
 - Draslík 200 mg
 - Vláknina 5181.3 mg
 - Vitamín A 5181.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy dáme mouku, sůl, pepř, rum, víno, mléko a jemně nasekané škvarky, rozpuštěné v sádle. Přidáme droždí, rozmíchané v půl dcl mléka a vypracujeme kompaktní těsto. Přikryjeme utěrkou a odložíme na 2 hodiny do chladna odpočinout. Po dvou hodinách těsto vyválíme na plát, ten přeložíme napůl a ještě napůl, zabalíme do alobalu a dáme přes noc do ledničky. Druhý den z těsta vyválíme centimetr silný plát, ze kterého rádlem krájíme jednotlivé pagáče, povrch nožem narýhujeme do čtverců a potřeme bílkem. Rozložíme na vymazaný plech a necháme ještě 20 minut kynout, poté upečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.