Polévka s hovězím masem a paprikami
Suroviny
- 200 g Brambory
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 100 g Pórek
 - 80 g Rýže loupaná
 - 350 g Hovězí maso přední
 - 200 g Paprika zelená
 - 1.25 ml Voda pitná
 - 220 ml Voda pitná
 - 40 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Rajčata
 - 40 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 814 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 72 g
 - Sodík 225 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 53 mg
 - Draslík 620.2 mg
 - Vláknina 6450.5 mg
 - Vitamín A 6450.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 44.7 mg
 - Vitamín E 6.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Papriky očistíme, vykrojíme semena a nakrájíme na nudličky, rajčata spaříme, oloupeme, vykrojíme semena a nakrájíme na kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Hovězí maso očistíme, nakrájíme na kostičky a na oleji osmažíme. Pórek a cibuli očistíme a nakrájíme na plátky. Rýži udusíme do poloměkka.
 - 
                                2
Na másle osmažíme cibuli s rýží, přidáme osmažené maso a zalijeme horkou vodou. Uvedeme do varu a přimícháme brambory a ostatní zeleninu, osolíme, opepříme a vaříme zhruba 30 minut.