Mleté kuřecí medailonky
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
 - 200 g Játra vepřová
 - 70 g Máslo čerstvé
 - 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 100 g Sýr Eidam cihla 30%
 - 20 g Petržel - nať
 - 20 g Pažitka
 - 60 g Salát ledový
 - 300 g Kuřecí maso vařené
 - 100 g Jogurt bílý
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 3 stroužek Česnek
 - 0.09 dl Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 593 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 453 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 188.5 mg
 - Draslík 326.3 mg
 - Vláknina 2606.3 mg
 - Vitamín A 2606.3 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.6 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 31.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka, která necháme v pánvi na rozpáleném másle zesklovatět. Osolíme je a zatím necháme stranou.
 - 
                                2
Uvařená kuřecí prsa pomeleme na strojku na maso. Vařená játra nakrájíme na malé kousky. Mleté maso a játra dáme do misky, kam přidáme oloupaný a prolisovaný česnek, nasekanou pažitku s petrželovou nati, přisypeme mouku, jemně nastrouhaný sýr. Podle chuti směs osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme.
 - 
                                3
Z připravené masové směsi vytvarujeme středně velké placky, které obalíme do plátku anglické slaniny. Konce slaniny spojíme párátky.
 - 
                                4
V pánvi rozehřejeme olej a na něm po obou stranách opečeme připravené masové placky.
 - 
                                5
Hotové placky rozdělíme na jednotlivé talíře, posypeme je připravenou cibuli. Na talíře dáme listy ledového salátu, na které lžící položíme mírně osolený jogurt.