Dušená husí játra s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 409 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 236 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 653.8 mg
 - Draslík 503.9 mg
 - Vláknina 7899.5 mg
 - Vitamín A 7899.5 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.6 mg
 - Vitamín E 6.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 39.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme a je na krájíme na plátky.
 - 
                                2
Játra omyjeme, osušíme a propícháme plátky mandlí.
 - 
                                3
V zapékací míse rozehřejeme olej, přisypeme do hřebíček a kuličky pepře a játra dusíme, až jsou měkká. Pak je osolíme, vyjmeme z ojele a necháme vychladnout.
 - 
                                4
Vychladlá játra nakrájíme a podáváme přelitá šťávou, z které jsme odstranili koření.