Jehněčí plov po ingušsku
Suroviny
- 600 g Jehněčí kýta
 - 200 g Rajčata
 - 80 g Máslo čerstvé
 - 600 g Rýže dušená
 - 200 g Cibule sterilovaná
 - 400 ml Vývar zeleninový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Cibule
 - 4 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 0.47 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 729 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 969 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 50 g
 - Cholesterol 124.8 mg
 - Draslík 876.5 mg
 - Vláknina 9344.3 mg
 - Vitamín A 9344.3 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.5 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jehněčí kýtu (můžeme použít i vykostěné maso z předku) očistíme, nakrájíme na drobné kostky, osolíme, opepříme a na 2 lžících oleje ve větším kastrole lehce opražíme. Nakrájíme rajčata a cibuli a společně je krátce podusíme.
 - 
                                2
Dušenou směs smícháme s masem, zalijeme zeleninovým vývarem, (nebo vývarem z hovězích nebo skopových kostí), zakryjeme poklicí a asi půl hodiny dusíme.
 - 
                                3
Mezitím připravíme dušenou rýži, nasekáme petrželku a utřeme česnek. Hotovou rýži promícháme s rozpuštěným máslem česnekem a petrželkou, urovnáme na servírovací mísu a na povrch rozprostřeme dušené maso.
 - 
                                4
Jídlo na talířích doplníme nakládanou cibulkou.