Halušky se zelím a anglickou slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 707 kcal
 - Sacharidy 83 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 601 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 83 g
 - Cholesterol 48.5 mg
 - Draslík 1072.2 mg
 - Vláknina 16406.2 mg
 - Vitamín A 16406.2 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.7 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve vyšší pánvi rozehřejeme máslo a orestujeme na něm najemno nakrájenou cibuli. Poté přidáme nakrájenou slaninu a po chvíli zelí nakrájené na nudličky. Za občasného míchání dusíme asi půl hodiny, dokud zelí nezměkne. Odstavíme a udržujeme teplé.
 - 
                                2
Brambory oloupeme, nastrouháme najemno a osolíme. Postupně vmícháme mouku až vytvoříme ne moc husté těsto.
 - 
                                3
Po částech je dáváme na síto na halušky a protlačujeme přímo do vroucí osolené vody. Promícháme, aby se halušky nepřilepily a vaříme cca 4min. Poté scedíme, necháme okapat, promícháme se zelím, dochutíme solí a podáváme.