Kančí řízky na žampionech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 283 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 1034 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 14.8 mg
 - Draslík 104.7 mg
 - Vláknina 1448 mg
 - Vitamín A 1448 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kančí kýtu očistíme, omyjeme a nakrájíme přes vlákno na řízky, které naklepeme a okraje jemně nařízneme.
 - 
                                2
Na tuku osmažíme jemně nakrájenou cibuli do zlatavé barvy, vložíme osolené řízky a krátce je po obou stranách osmahneme. Zaprášíme prosátou moukou, znovu osmahneme, zalijeme vodou a přidáme mletý pepř. Za občasného promíchání zvolna dusíme doměkka.
 - 
                                3
Žampiony očistíme, opláchneme, nakrájíme na kostičky a osmahneme je na slanině drobně nakrájené a částečně roztavené. Zastříkneme trochou procezené šťávy z masa, krátce podusíme a přidáme do šťávy k řízkům.
 - 
                                4
Nakonec pokrm jen krátce podusíme.