Kofta burgery
Suroviny
- 150 g Jogurt bílý
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 4 ks Rajčata
 - 1 ks Zelí hlávkové červené
 - 2 ks Cibule červená
 - 1 stroužek Česnek
 - 8 plátek Chléb Pita
 - 1 kg Jehněčí maso mleté
 - 6 polévková lžíce Garam masala
 - 1 polévková lžíce Chilli omáčka
 - 4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 416 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 205 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 93.7 mg
 - Draslík 591.4 mg
 - Vláknina 5081.3 mg
 - Vitamín A 5081.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 41.8 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mleté maso smícháme s nasekanou cibulí (druhou použijeme čerstvou), utřeným česnekem, kořením garam masala, nasekaným koriandrem a chilli omáčkou. Osolíme podle chuti. Z této směsi vytvoříme 16 malých burgerů. Grilujeme je 6 minut z každé strany dohněda.
 - 
                                2
Do pita chlebů rozdělíme rajčata (nakrájená na plátky), nakrouhané červené zelí, cibuli (nakrájenou na půlkolečka) a bílý jogurt. Do každého dáme dva burgery a podáváme.