Rýžové bochánky s kuřetem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 300 g Rajčata
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 400 g Rýže loupaná
  • 200 g Hrášek
  • 7 g Pepř bílý
  • 15 g Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1.1 l Voda pitná
  • 1.5 kg Kuřecí prsa
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 617 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 957 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 150 mg
  • Draslík 901.2 mg
  • Vláknina 7133.5 mg
  • Vitamín A 7133.5 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na hlubší pánvi osmažíme na rozpáleném másle nadrobno nakrájenou cibuli. Kuřecí prsa nakrájíme na kostky a přidáme na pánev, orestujeme asi 5 minut, přidáme pokrájená rajčata, 1 dl vody a vaříme na mírném ohni asi hodinu, dokud není maso měkké a omáčka zahuštěná. Před odstavením osolíme a opepříme.

  • 2

    V hrnci krátce osmahneme na másle rýži, přilijeme 1 l vody, osolíme a vaříme zhruba 30 minut na mírném ohni. Hotová rýže by měla být měkká a lepivá. Do horké rýže přimícháme hrášek( mražený nebo čerstvý), který jsme nechali přejít varem a scedili, opepříme, dosolíme. Naběračkou vytřenou rozpuštěným máslem nabíráme rýži a tvoříme bochánky, které vyklopíme na talíř a polijeme omáčkou s kousky masa.

Komentáře k receptu