Velikonoční nádivka s játrovou paštikou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Paštika drůbeží
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 170 ml Mléko plnotučné
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Rohlíky bílé
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 605 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 190 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 221.3 mg
  • Draslík 80.3 mg
  • Vláknina 6062.5 mg
  • Vitamín A 6062.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 296.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rohlíky nakrájíme kostičky a v míse přelijeme mlékem, v němž jsme rozšlehali vejce. Paštiku vidličkou rozetřeme, petrželovou nať usekáme najemno.

  • 2

    K rohlíkům přidáme paštiku, petrželovou nať, sůl a koření. Směs dobře promícháme.

  • 3

    Nádivkou naplníme pekáč, který jsme vymazali a vysypali prosátou strouhankou. Povrch nádivky poklademe plátky másla. V troubě předehřáté na 180°C pečeme nádivku zhruba 40 minut.

Komentáře k receptu