Kuře v pivním těstíčku, smažené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 100 g Mouka polohrubá
  • 500 ml Olej stolní
  • 125 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Kuře
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Máslo čerstvé
  • 1 ks Vývar drůbeží
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 21942 kcal
  • Sacharidy 93 g
  • Tuky 1747 g
  • Sodík 6332 mg
  • Bílkoviny 1291 g
  • Uhlovodany 87 g
  • Cholesterol 5925.3 mg
  • Draslík 13317.6 mg
  • Vláknina 11191 mg
  • Vitamín A 11191 mg
  • Vitamín B6 24.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 118.3 mg
  • Vitamín E 26 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 363.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Naporcujeme kuře a spolu s bobkovým listem, cibulí, bobkovým listem a petrželkou krátce vaříme ve vývaru.

  • 2

    Necháme kuře ve vývaru vychladnout, vyndáme a osušíme.

  • 3

    Připravíme pivní těstíčko, maso v něm obalíme a dozlatova usmažíme na rozehřátém oleji.

  • 4

    Pivní těstíčko připravíme, že do piva zašleháme mouku, vejce, sůl, kypřící prášek a máslo.

  • 5

    Smažené kuře je chutnější, je-li smažené za syrova bez předchozího uvaření.

  • 6

    Podáváme s brambory a čekankovým salátem.

Komentáře k receptu