Husí játra přírodní

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Husí sádlo
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Játra husí
  • 5 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 162 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 106 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 118 mg
  • Draslík 46 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná a omytá játra vložíme do vyššího hrnce a přidáme tolik syrového sádla (nakrájeného na kostky), aby byla játra zakryta. Přilijeme naběračku studené vody, pod pokličkou zvolna dusíme, až škvarečky voní a zlátnou.

  • 2

    Potom játra vyjmeme, sádlo osolíme, játra jím zalijeme a necháme vychladnout.

  • 3

    Sádlo s játry používáme k přípravě pomazánek.

Komentáře k receptu