Husí játra přírodní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 162 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 16 g
- Sodík 106 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 118 mg
- Draslík 46 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěná a omytá játra vložíme do vyššího hrnce a přidáme tolik syrového sádla (nakrájeného na kostky), aby byla játra zakryta. Přilijeme naběračku studené vody, pod pokličkou zvolna dusíme, až škvarečky voní a zlátnou.
-
2
Potom játra vyjmeme, sádlo osolíme, játra jím zalijeme a necháme vychladnout.
-
3
Sádlo s játry používáme k přípravě pomazánek.