Husa pečená na hříbkách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 870 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 73 g
- Sodík 970 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 11.3 mg
- Draslík 466.2 mg
- Vláknina 4917.5 mg
- Vitamín A 4917.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Husu omyjeme, posypeme solí, pepřem a kmínem. Cibuli nakrájíme nadrobno, malé hříbky na plátky.
-
2
V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli a hříbky, orestujeme, přiložíme husu, podlijeme vodou a vložíme do trouby. Pečeme hodinu a dvacet minut. Dest minut před koncem pečení přilijeme trochu smetany a dopečeme.
-
3
Upečenou husu naporcujeme, rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a podáváme. Z vypečené šťávy sebereme přebytečné množství tuku a zbylou šťávou s hříbky pokrm přelijeme.