Husa pečená klasická

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 170 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 4 kg Husa domácí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 742 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 183 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 160 mg
  • Draslík 616.6 mg
  • Vláknina 23.9 mg
  • Vitamín A 23.9 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do pekáče vlijeme vodu a přivedeme ji k varu. Omytou, osolenou a opepřenou husu položíme na rošt nad pekáč a zakryjeme ji alobalem. Vaříme husu 10 minut v páře.

  • 2

    Předehřejeme si troubu na 180°C. Z pekáče odlijeme polovinu množství tekutiny a necháme si ji na polévání husy.

  • 3

    Pekáč zasuneme v troubě na dolní lištu, nad něj umístíme husu na roštu. Pečeme půl hodiny, potom husu otočíme tak, aby byla hřbetem dolů. Pečeme ještě 90 minut a průběžně husu přeléváme šťávou.

  • 4

    Nakonec teplotu v troubě zvýšíme na 220 °C a dopečeme ještě na huse po dobu 20 minut dozlatova kůrčičku.

  • 5

    Pak šťávu přelijeme do hrnce a sebereme z ní tuk. Vaříme ji, dokud nezhoustne.

Komentáře k receptu