Husa pečená klasická
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 742 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 67 g
- Sodík 183 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 160 mg
- Draslík 616.6 mg
- Vláknina 23.9 mg
- Vitamín A 23.9 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do pekáče vlijeme vodu a přivedeme ji k varu. Omytou, osolenou a opepřenou husu položíme na rošt nad pekáč a zakryjeme ji alobalem. Vaříme husu 10 minut v páře.
-
2
Předehřejeme si troubu na 180°C. Z pekáče odlijeme polovinu množství tekutiny a necháme si ji na polévání husy.
-
3
Pekáč zasuneme v troubě na dolní lištu, nad něj umístíme husu na roštu. Pečeme půl hodiny, potom husu otočíme tak, aby byla hřbetem dolů. Pečeme ještě 90 minut a průběžně husu přeléváme šťávou.
-
4
Nakonec teplotu v troubě zvýšíme na 220 °C a dopečeme ještě na huse po dobu 20 minut dozlatova kůrčičku.
-
5
Pak šťávu přelijeme do hrnce a sebereme z ní tuk. Vaříme ji, dokud nezhoustne.