Husí cassoulet po bretaňsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 814 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 58 g
- Sodík 483 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 112.1 mg
- Draslík 452.9 mg
- Vláknina 1504.2 mg
- Vitamín A 1504.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve slané vodě uvaříme fazole, které jsme namočili den předem.
-
2
Z husy odřízneme konce křídel, očistíme ji, umyjeme, osušíme, osolíme a bez podlévání vodou upečeme na sádle.
-
3
Sádlo, které se z husy vypeklo, slijeme do hrnku.
-
4
Na polovině slitého sádla do zlatova osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme klobásu, pokrájenou na kolečka, lisovaný česnek, rajský protlak, vařené fazole i s vodou, ve které jsme je vařili. Osolíme, opepříme a vše povaříme.
-
5
Husu nasekáme na 12 dílů, které vložíme zpět do šťávy na pekáč, navršíme na ně připravenou fazolovou směs, posypeme strouhankou a dáme na 20 minut do trouby zapéct.
-
6
Podáváme bez přílohy v nádobě, ve které jsme cassoulet pekli.