Husí žaludky zadělávané
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 207 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 16 g
- Sodík 976 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 30 mg
- Draslík 36.2 mg
- Vláknina 2296.8 mg
- Vitamín A 2296.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 46.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Husí žaludky opláchneme, zalijeme vodou, mírně osolíme a uvedeme do varu. Přidáme pepř, nové koření a vaříme.
-
2
K poloměkkým žaludkům přidáme nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu a vše doměkka dovaříme.
-
3
Z prosáté mouky a ze 2/3 másla připravíme světlou zásmažku, přidáme mletý květ, zalijeme procezeným, vlažným vývarem ze žaludků a dobře rozšleháme. Za občasného prošlehání nejméně 20 minut vaříme.
-
4
Ke konci varu přilijeme smetanu a podle potřeby přisolíme.
-
5
Uvařené žaludky nakrájíme na plátky, přecedíme na ně omáčku, krátce převaříme a přidáme zbylé máslo.
-
6
Při podávání každou porci posypeme omytou, jemně nakrájenou petrželovou natí nebo pažitkou.