Šťavnatá kachna
Suroviny
- 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Kmín drcený
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Cukr moučkový
 - 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
 - 1 ks Chilli paprička
 - 8 stroužek Česnek
 - 2.5 kg Kachna mražená
 - 4 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 - 4 polévková lžíce Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1588 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 151 g
 - Sodík 132 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 2.4 mg
 - Draslík 50.3 mg
 - Vláknina 621.7 mg
 - Vitamín A 621.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.6 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kachnu očistíme a naporcujeme. Česnek utřeme a chilli papričku nakrájíme nadrobno. Přidáme ocet, všechno koření (kmín, pepř, zázvor) a zamícháme.
 - 
                                2
Vzniklou směsí potřeme porce kachny a necháme odpočinout asi 4 hodiny.
 - 
                                3
Potom porce vložíme do rozpáleného oleje, osolíme a po chvíli zmírníme plamen. Podlijeme vařící vodou a dusíme pod pokličkou doměkka.
 - 
                                4
Před koncem dušení vmícháme do šťávy cukr a kachnu dopečeme v troubě.