Kachna obložená plněnými jablky
Suroviny
- 1200 g Kachna mražená
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Kmín celý
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Zelí hlávkové červené
 - 1 špetka Mouka pšeničná hladká T 650
 - 0.5 dl Víno červené
 - 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
 - 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 820 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 75 g
 - Sodík 156 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 3.9 mg
 - Draslík 258.9 mg
 - Vláknina 4320.1 mg
 - Vitamín A 4320.1 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 48.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou kachnu navrchu i zevnitř osolíme a dáme péci.
 - 
                                2
Omytá jablka se slupkou seřízneme. Připravíme náplň z jemně nakrájeného červeného zelí udušeného na cibulce a ochuceného vínem, solí, kmínem a cukrem. Vydlabeme vnitřky jablek, poté je naplníme.
 - 
                                3
Do kastrolu přelijeme trochu vypečené šťávy z kachny, vložíme naplněná jablka a upečeme tak, aby zůstala celá.
 - 
                                4
Zbylé zelí dáme na mísu, upravíme na něj naporcovanou kachnu a obložíme pečenými jablky.