Smažená kachna s kedlubnami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1489 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 135 g
 - Sodík 630 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 3.4 mg
 - Draslík 313.5 mg
 - Vláknina 6181.3 mg
 - Vitamín A 6181.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.9 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli a kedlubny oloupeme a vykrájíme na velikost vlašských ořechů.
 - 
                                2
Kachnu osolíme, opepříme a poklademe slaninou.
 - 
                                3
Polovinu másla rozehřejeme a kachnu na něm osmažíme ze všech stran.
 - 
                                4
Poté přiklopíme poklicí a dusíme 25 minut.
 - 
                                5
Rozehřejeme zbytek másla a přidáme cibuli.
 - 
                                6
Kedlubny povaříme 5 minut ve vroucí vodě.
 - 
                                7
Poté přidáme k cibuli a osmahneme dozlatova, Posypeme cukrem a zaprášíme moukou.
 - 
                                8
Podlijeme vínem a vývarem.
 - 
                                9
Přimícháme nasekané bylinky a česnek.
 - 
                                10
Vaříme 20 minut.
 - 
                                11
Maso servírujeme s vařenou zeleninou, přelité omáčkou.