Kachní prsa s jablky, zelí a dva druhy knedlíků

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Mouka polohrubá
  • 500 g Knedlík bramborový
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Zelí červené - sterilizované
  • 1 ks Zelí bílé - sterilizované
  • 4 ks Žemle tuková
  • 4 ks Kachní prsa
  • 4 ks Jablko
  • 1 ks Kmín celý
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 1 polévková lžíce sádlo
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 931 kcal
  • Sacharidy 99 g
  • Tuky 261 g
  • Sodík 413 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 176.8 mg
  • Draslík 856.9 mg
  • Vláknina 12025.3 mg
  • Vitamín A 12025.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme kachní prsa - osolíme, opepříme je a okmínujeme podle chuti. Pečeme je přiklopené na 200 °C asi 60 minut, poté potřeme medem a přidáme rozpůlená jablka a pečeme odkryté 30 minut na 180 °C.

  • 2

    Mezitím co pečeme si připravíme mléčkné knedlíky - Smícháme mouku, nakrájené housky, mléko, lžičku soli a žloutek. Z bílků našleháme sníh a také ho přidáme do těsta. Těsto rozdělíme do dvou sáčků a vytvarujeme šišky. Vaříme 15 minut ve vodě tak, aby okraje sáčků vyčuhovaly z hrnce ven.

  • 3

    Nakonec si připravíme zelí: Na sádle osmažíme cibuli, přidáme slité bílé zelí. Osolíme, okmínujeme a dusíme doměkka. Nakonec zahustíme moukou.

  • 4

    Stejný postup opakujeme s červeným zelím.

Komentáře k receptu