Kachní prsa s jablky, zelí a dva druhy knedlíků
Suroviny
- 250 g Mouka polohrubá
- 500 g Knedlík bramborový
- 250 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Zelí červené - sterilizované
- 1 ks Zelí bílé - sterilizované
- 4 ks Žemle tuková
- 4 ks Kachní prsa
- 4 ks Jablko
- 1 ks Kmín celý
- 2 polévková lžíce Med včelí
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 1 polévková lžíce sádlo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 931 kcal
- Sacharidy 99 g
- Tuky 261 g
- Sodík 413 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 176.8 mg
- Draslík 856.9 mg
- Vláknina 12025.3 mg
- Vitamín A 12025.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve si připravíme kachní prsa - osolíme, opepříme je a okmínujeme podle chuti. Pečeme je přiklopené na 200 °C asi 60 minut, poté potřeme medem a přidáme rozpůlená jablka a pečeme odkryté 30 minut na 180 °C.
-
2
Mezitím co pečeme si připravíme mléčkné knedlíky - Smícháme mouku, nakrájené housky, mléko, lžičku soli a žloutek. Z bílků našleháme sníh a také ho přidáme do těsta. Těsto rozdělíme do dvou sáčků a vytvarujeme šišky. Vaříme 15 minut ve vodě tak, aby okraje sáčků vyčuhovaly z hrnce ven.
-
3
Nakonec si připravíme zelí: Na sádle osmažíme cibuli, přidáme slité bílé zelí. Osolíme, okmínujeme a dusíme doměkka. Nakonec zahustíme moukou.
-
4
Stejný postup opakujeme s červeným zelím.