Krůtí steaky s kyselým zelím
Suroviny
- 400 g Zelí kysané
 - 15 g Sůl
 - 9 g Pepř černý mletý
 - 100 ml Džus jablečný
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Krůtí prsa
 - 1 ks Jablka
 - 1 špetka Kmín drcený
 - 1 špetka Paprika mletá sladká
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 - 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
 - 1.71 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 553 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 1615 mg
 - Bílkoviny 57 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 174.5 mg
 - Draslík 1034.1 mg
 - Vláknina 7890.4 mg
 - Vitamín A 7890.4 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 51.3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, kyselé zelí nasekáme. Oloupané jablko nakrájíme na kostičky.
 - 
                                2
V rendlíku rozehřejeme polovinu másla a podusíme cibuli. Přidáme zelí a ještě několik minut podusíme. Pak přidáme jablka a jablečný mošt, ochutíme solí, pepřem, cukrem a kmínem. Dusíme zakryté asi 25 minut.
 - 
                                3
Řízky opepříme a posypeme paprikou. Zbylé máslo rozpálíme v pánvi a řízky opékáme asi 3 minuty z každé strany. Osolíme, vyjmeme z pánve a uchováme teplé.
 - 
                                4
Do zelí vmícháme smetanu, dochutíme a podáváme s krůtími steaky.