Krůtí prsa na pomerančích
Suroviny
- 600 g Krůtí prsa
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 1 kávová lžička Zázvor mletý
 - 2 kávová lžička Balsamico ocet
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Pomeranče
 - 4 ks Hřebíček
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Kardamom
 - 2 šálek Pomerančová šťáva
 - 1 hrnek Vývar zeleninový
 - 1 polévková lžíce Cukr třtinový
 - 0.34 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 469 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 619 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 108.3 mg
 - Draslík 966.5 mg
 - Vláknina 6419 mg
 - Vitamín A 6419 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 99.3 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve si v kastrolu na másle orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova, přisypeme cukr a necháme ho rozpustit. Přidáme balzamikový ocet, horkou vodu, šťávu ze dvou pomerančů, drcené hřebíčky, zázvor, špetku kardamomu a soli. Povaříme a ztlumíme oheň.
 - 
                                2
Na jiné pánvi na trošce oleje osmahneme krůtí steaky z obou stran, každé 3-4 minuty. Potom je naložíme do pomerančového vývaru a dusíme tak dlouho, až se šťáva odpaří a má omáčkovou konzistenci. Dle chuti pomerančů můžeme omáčku dosladit, nebo dokyselit citronem.
 - 
                                3
Jeden dobře omytý pomeranč nakrájíme na kolečka, kterými poklademe maso, přidáme sekaný koriandr a necháme 5 minut odstát.