Krůtí měšec
Suroviny
- 400 g Krůtí prsa
 - 100 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 100 g Šunka dušená
 - 100 ml Víno bílé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 3 ks Žampiony čerstvé
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Bazalka
 - 1 polévková lžíce Solamyl
 - 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 539 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 305 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 241.7 mg
 - Draslík 975 mg
 - Vláknina 4739.8 mg
 - Vitamín A 4739.8 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytá krůtí prsa nakrájíme na tenčí plátky, osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Vejce smícháme se šunkou nakrájenou na nudličky, nahrubo nastrouhaným sýrem a nasekanou bazalkou.
 - 
                                3
Plátky masa potřeme připravenou směsí, vytvoříme měšce a upevníme je párátky. Obalíme v Solamylu a opečeme na másle spolu s oloupanou, nakrájenou cibulí a očištěnými, nakrájenými žampiony. Dusíme doměkka a během dušení maso podléváme bílým vínem.
 - 
                                4
Pokrm posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.