Krůtí prsa na hřibech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 429 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 598 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 109.3 mg
 - Draslík 965.3 mg
 - Vláknina 8062.5 mg
 - Vitamín A 8062.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.7 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Suroviny na marinádu kromě bylinek smícháme dohromady. Krůtí maso položíme do ploché mísy, zalijeme je marinádou a doprostřed každého vtlačíme směs bylinek. Přikryjeme je a 2 hodiny necháme odstát. Občas je obrátíme.
 - 
                                2
Rozpálíme gril, vyjmeme maso z marinády a potřeme je trochou oleje. Z každé strany je grilujeme 6 minut. Maso sejmeme z grilu a vložíme do grilovací pánve. Zalijeme je marinádou a vyjmeme bylinky. Položíme je zpátky na gril a grilujee dalších 15 minut, přičemž je pravidelně potíráme. Pokud se griluje příliš rychle, zmírníme plamen.
 - 
                                3
Mezitím na oleji a másle zprudka osmažíme houby tak, aby získaly barvu. Kuřecí maso vložíme do servírovací mísy a podáváme s houbami.